A Serene Hospitality-ness

A Serene Hospitality-ness

212
0
SHARE
photo
Geeta Arya & Vaibhav Arya

The concept of the club was to provide customers with experiences that indulge the sense and nourish their minds, bodies and souls. With Supertech pavilion club we had the opportunity to both preserve the existing structure and inlay new surfaces into the original building. The challenge was to create an office on the ground floor, banquet on the first floor and the health club with an open air restaurant on the second floor within a space of three storied fully glazed elevation. The design explored the connecting volumes of horizontal and vertical surfaces to filter natural light into the heart of the project.

Through the design of each surface, we played with the materials and details. As each internal elevation encouraged the user to reflect upon themselves and their presence within the health club. This was achieved using mirror paneling on wall surfaces in areas whereas on the other hand, the being on the same floor had a different ambience. The features a design concept that is a mix of traditional and contemporary. It features a separate male and female wet area, including a Jacuzzi, steam room, massage room and salon.

This club was built on a lot that contained an open staircase. Taking an inspiration from Nature and the immediate environment, we used the idea of ‘ficus’ as the starting point for the abstract pattern. The concept of the club was to provide customers with experiences that indulge the sense and nourish their minds, bodies and souls in the realms of nature and under the embodiment of Nirvana thematic spa.

The tranquility deepens as you enter the SPA, into an exotic world of beauty, serenity and pleasure. This place with its authentic ambience, Buddha statues, private treatment rooms and luxury steam and rain shower rooms, and salon will leave all your senses caressed. The authentic ambience has been contemporarized with the sapphire lighting and monochromatic furniture theme. Greater emphasis is given to the size of the treatment room and shower areas for the guests to have exceptional spa and remain in harmony with the environmental and cultural ambience of the surrounding neighborhood. When you enter the treatment rooms, the serene sapphire lighting, the mirage painting and subtle modern wood treatments will give you a sensation of divine serenity. Our carefully designed treatment rooms with clean rectangular composition embellished with flashy river stone tiles adds the correct mood to the entire space.

Other than the spa, the gym area has been given a naturalistic entry using ‘Ficus’ GRC screens circulating the grandeur throughout the club. The gymnasium has been further modernized with the use of abstract shape mirrors with a very well balance of wooden paneling to achieve the interplay. Adding a central key element is our USP, we play the same concept by adding a central elliptical podium raised for aerobics, the same has been provided with similar elliptical ceiling with warm white lights to enhance the entire area. The snooker table back wall has been embellished with bright red colour custom made panel with subtle wooden paneling providing space for snooker sticks. In addition to the main spa and gym, we created a warm place for Director’s brainstorming and lounge.

EMERGENT
IMAGE -1.1: The foyer has a curved wall with a central podium that holds a sculpture focus.

IMAGE-1.2: Views of reception with custom designed furniture in monochrome of black and ivory highlighted with serene blue light for a warm and welcoming ambience.

IMAGE-1.3: “To make the right choices in life you have to get in touch with your soul.” so relax.

IMAGE-1.4: Sneak-a-peak from the guest’s eyes.

AMBIENCE
IMAGE-1.5: When the hair is in the sink, you can see the true tonal value and depth of color. The entrance men’s salon has moving around the blue tinge mood lighting with artwork of illusion in very masculine thing of black and whites.

IMAGE-1.6: Here we see the cozy atmosphere, nice music, the filled with aroma of rich warm colors with a frame work in tons of black and whites. We have use multiple quotes printed on finishing material in order to make interior refreshing.

IMAGE-1.7: Locker areas have been lighten up with the use of mirror and feminine artwork.

IMAGE-1.8: Clean and bold lines with rectangular composition was the only idea while designing cladding in flashy tiles with river polished stone tiles highlighted in natural colour cove lighting has done the entire play.

IMAGE-1.9: Personal lounge space for directions within the club. the complexity of the design requirement and the manner to put them cohesively together was the main challenge. Spaces move from one activity to another with extreme care.

IMAGE -1.10: The idea of a natural material –teak wood brought the space together integrating in to one .

IMAGE-1.11: Use of abstract shape mirrors with a very well balance of wooden paneling to achieve interplay in recreational zone.

IMAGE-1.12: The Gym Area has been enhanced with a central elliptical podium raised for aerobics, the same has been provided with similar elliptical ceiling with warm white lights to enhance the entire area.

IMAGE-1.13: The snooker table back wall has been embellished with bright red color custom made panel with subtle wooden paneling providing space for snooker sticks.

IMAGE- 1.15: The staircase area allows a fantastic view of gymnasium with partial Robust GRC jails. The planning uses this opportunity to include large jail openings which help circulate grandeur throughout the club. The floor is divided n to thee spaces, foyer direct one to spa, gymnasium and personal studio.

Fact File
project name:
location: Sector 34, Noida
client: Hyphen Club – Supertech
principal architect: Geeta Arya
site area: 35,000 sq ft
completion date: September 12, 2014
cost: INR 5Cr
civil contractor: RSC developers
prime contractor: Vaibhav Arya
interior execution: Ishwatham
carpentry: Nadeem
landscape consultant: Geeta Arya & Associates
HVAC design: Mistubishi
electrical consultant: Geeta Arya & Associates

 

About the Firm
Geeta Arya & associates brings young and dynamic designers under one umbrella. The organizations, established in 2004, is an architectural firm offering each client a combination of imaginative designs and expertise. Their combined skills in the field of architecture and interior design, together with their resources in engineering services enable them to ensure that high-quality functional solutions are delivered on time and within budget.
they believe in a concept of ultimate creativity where designs mingle with timeless quality – an idea of extremely elegant living complemented by hand-crafted Interiors and furnishing.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

*